Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Megastaking treft Muurjubileum, ouderen armer en extreem weinig wifi in Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Megastaking machinisten werpt schaduw over viering val van de Muur, steeds meer ouderen in Duitsland zijn aangewezen op overheidssteun en Duitsland heeft in vergelijking met andere landen extreem weinig open wifi-verbindingen.

Megastaking

Megastaking machinisten treft viering val van de Muur

De Duitse machinisten leggen vanaf woensdag 98 uur lang het werk neer. De staking begint bij het goederenvervoer, vanaf donderdag tot maandag kunnen ook personen niet met de trein. Daarmee werpt de staking een schaduw over het 25-jarige jubileum van de val van de Muur, een weekend waarin Berlijn honderdduizenden bezoekers verwacht. De Deutsche Bahn zegt sprakeloos te zijn, het bedrijfsleven is woest. Sommige bedrijven profiteren juist van de staking.

Armoede

Steeds meer armoede onder Duitse ouderen

Een record aantal senioren in Duitsland heeft afgelopen jaar beroep gedaan op de Duitse overheid om hun pensioen te laten aanvullen tot het minimumbedrag. Het gaat vooral om vrouwen uit West-Duitsland en chronisch zieken.

Wifi

Extreem weinig open wifi in Duitsland

In heel Duitsland zijn 15.000 open wifi-verbindingen te vinden. Volgens de onderzoekers is dat een extreem laag aantal: 1 wifi-toegang op 10.000 inwoners, tegen 37 op 10.000 inwoners in Zuid-Korea. De bond voor zakelijk internet eist maatregelen van de Duitse overheid.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: