Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Tolvignet handig politiespeeltje, negatieve rente normaler en e-mail Made in Germany

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse politie zou maar wat graag willen neuzen in de data die het nieuwe tolsysteem gaat verzamelen, nu de eerste bank het taboe van de negatieve spaarrente heeft doorbroken, volgen er meer. En e-mails 'made in Germany'.

Tolvignet

Tolvignet handig speeltje voor politie

Nu Duitsland een tolvignet wil invoeren voor personenauto’s, droomt de federale politie er van om te mogen neuzen in de data die hiervoor worden opgeslagen. Verkeersminister Dobrindt is er tegen, en de SPD die het vignet sowieso geen goed plan vindt, waarschuwt voor misbruik. De tol-data van vrachtwagens mogen op dit moment 13 maanden bewaard worden.

Rente

Negatieve rente wordt normaal in Duitsland

Verlies draaien op je spaarboekje, het wordt steeds normaler in Duitsland. De Skatbank is in Duitsland de eerste bank die 0,25% rente vraagt van klanten met meer dan 500.000 euro op hun spaarrekening.

Duitse e-mail

Telekom belooft ‘Duitse e-mails’

Deutsche Telekom gaat e-mails alleen nog via Duitse servers versturen, waarmee e-mails die binnen Duitsland verstuurd worden ook echt niet over de grens gaan. Met deze service komt het telecombedrijf tegemoet aan mensen die vrezen voor inbreuk op hun privacy van vooral Amerikaanse aanbieders. Nu geldt het aanbod enkel nog voor klanten van Telekom.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: