Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Tol levert helft minder op, VS jaloers op Duits Jobwunder en soldaten op verkenning in Irak

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland haalt met het nieuwe tolsysteem weinig geld op, maar dat kan in de toekomst veranderen. Amerikanen zijn jaloers op het Duitse Jobwunder en Duitse soldaten vliegen naar Irak om te kijken hoe ze kunnen helpen in de strijd tegen IS.

Tolvignet

Tol levert helft minder op dan voorzien

In plaats van 600 miljoen euro denkt de Duitse verkeersminister jaarlijks slechts 300 miljoen euro op te halen wanneer het tolvignet wordt ingevoerd. De schuld daarvan geeft hij aan het compromis dat hij moest sluiten om vooral Noordrijn-Westfalen gerust te stellen. Binnen de regeringscoalitie zijn de bezwaren niet weggenomen. Politici vrezen de kosten voor het optuigen van een nieuw ambtenarenapparaat. Alleen al in Duitsland moet voor 58 miljoen auto’s de boel worden aangepast. Wel richt Duitsland hiermee een systeem in waarmee in een later stadium meer geld kan worden opgehaald.

Jobwunder

Amerikanen jaloers op Duits Jobwunder

Duitse auto’s, Duits bier en nu ook nog de Duitse arbeidsmarkthervormingen: Duitsland heeft een nieuw exportproduct. Ook de Amerikaanse minister voor Werkgelegenheid Tom Perez laat zich er door inspireren tijdens zijn tour door Europa. Vooral de rol van het onderwijs interesseert hem.

IS

Duitse soldaten onderzoeken strijd tegen IS

Wapens leveren en Koerdische strijders trainen; daar was het Duitse leger al druk mee. Vandaag vliegen soldaten naar het crisisgebied in Irak om te onderzoeken hoe ze verder kunnen helpen in het gevecht tegen IS.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: