Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 3 miljoen voor Blendle, onnodige paniek in Duitsland en stress bij banken blijft

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het grootste mediaconcern van Duitsland Axel Springer steekt samen met The New York Times Company 3 miljoen euro in Blendle, er is onnodig veel paniek om Duitse economie en stress bij banken blijft na test.

Blendle

Axel Springer steekt 3 miljoen in Blendle

Het grootste mediaconcern van Duitsland Axel Springer steekt samen met The New York Times Company 3 miljoen euro in de startup Blendle. De Duitsers en Amerikanen zien in het bedrijf van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn vooral een mogelijkheid om jonge lezers weer aan de traditionele kranten te binden. Met het geld moet Blendle internationaal groeien.

Conjunctuur

Onnodige paniek om Duitse economie

Duitsland moest de laatste weken een aantal slechte berichten over de economie wegslikken. Toch zien veel economen weinig reden voor paniek. Zo daalt de werkloosheid zelfs verder dan ooit.

Stresstest

Stress bij Duitse banken blijft na test

Als enige Duitse bank doorstond de Münchener Hypothekenbank de Europese stresstest niet. De overige 23 Duitse banken wel, al was het bij een aantal met de hakken over de sloot.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: