Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Wat kostte de Wende, Karstadt sluit 6 winkels en machinisten boos op vakbond

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Wat kostte de hereniging van Duitsland eigenlijk? Niemand durft die vraag te beantwoorden. De in zwaar weer verkerende warenhuisketen Karstadt schrapt 2000 banen en machinisten zijn nu boos op de eigen vakbond.

Vereniging

Niemand durft te zeggen hoeveel hereniging van Duitsland kostte

Wat heeft de Wiedervereinigung van Duitsland eigenlijk gekost? Het antwoord op de vraag ligt politiek zo gevoelig dat de meeste economen liever geen antwoord geven. Het zou gaan om een bedrag met 12 nullen. Aan de andere kant wordt het tijd om ook eens te berekenen wat de Wende heeft opgebracht.

Karstadt

Karstadt sluit zes warenhuizen

De in zwaar weer verkerende warenhuisketen Karstadt sluit zes warenhuizen en schrapt 2.000 banen. Het zijn de eerste stappen in de saneringsronde onder de nieuwe chef Stephan Fanderl, de Hartmut Medorn van Essen.

Machinisten

Machinisten nu boos op eigen vakbond

Een flink aantal machinisten keren zich na enkele heftige stakingen tegen de eigen vakbondsbaas Claus Weselsky. Ze zijn het wel eens met de eisen die hij stelt aan Deutsche Bahn, maar vinden zijn stijl van leidinggeven maar niets. Stakingen moeten van de machinisten zelf komen en niet worden opgelegd door de vakbond, zeggen ze.

De vakbond zelf is woedend op de twitteraar die zich uitgeeft voor Claus Weselsky op Twitter en lol trapt over de stakingen. De bond overweegt juridische stappen tegen de grappenmaker.

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: