Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Daimler stapt uit Tesla, banen in machninebouw en half miljard voor startups

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Daimler werkt nauw samen met Tesla, maar verkoopt wel alle aandelen. De Duitse machinebouw heeft dringend personeel nodig en ondernemers moeten niet al te veel rekenen op digitale agenda Duitse politiek.

Daimler

Daimler stapt uit Tesla

Om de nieuwste innovaties op het gebied van elektrisch rijden niet mis te lopen, werkt de Duitse autofabrikant Daimler nauw samen met het Amerikaanse Tesla. Toch verkopen de Duitsers nu hun aandeel.

Machinebouw

Banen in Duitse machinebouw

De Duitse machinebouwers mogen dan wel last hebben van de sancties tegen Rusland, de zaken lopen desondanks goed. De branche zegt veel extra werknemers nodig te hebben.

Ict

Digitale wereld moet niet hopen op politiek

De Duitse ict-top is inmiddels een instituut geworden. Gisteren vond het voor de achtste maal plaats, maar wat ict-ondernemers er vooral van kunnen leren is dat ze weinig hoeven te verwachten van de regering. Ook al wil minister Gabriel van Economische Zaken een half miljard steken in startups en helpen bij een speciaal beurssegment Börse 2.0.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: