Ga naar inhoud

Krantenkiosk: BAM bouwt ministerie op tijd, Duitse boeren lijden niet onder sancties en wonen in garage

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Bouwbedrijf BAM maakt een goede beurt met op tijd opleveren van Onderwijsministerie in Berlijn, de Duitse melkindustrie floreert en in Trier hebben gezinnen een garage voor tanks omgebouwd in grote lofts.

BAM

BAM bouwt Berlijns ministerie op tijd af

Een groot gebouw dat op tijd en binnen het budget wordt afgeleverd; zo gewoon is dat tegenwoordig niet in Berlijn. Het is het Nederlandse bouwbedrijf BAM wel gelukt met het ministerie van Onderwijs. De ambtenaren kunnen nu het enorme complex aan de Spree op steenworp afstand van de Bondsdag betrekken.

Melk

Melkboeren hebben geen last van Russisch importverbod

Het gaat uitstekend met de Duitse melkindustrie. Boeren hebben door de hoge melkprijs nauwelijks last van het Russische importverbod. Toch drukt de groeiende onzekerheid van de wereldmarkt de prijs. China is op dit moment de beste klant voor de Duitse melkindustrie. Bovendien valt komend jaar het melkquotum weg binnen de EU.

Wonen

Fotoserie: Wonen in een garage voor tanks

Het leek uit te lopen op een flop toen Regina Krejcirik en Christian Engel andere mensen zochten die met hen een verlaten tankgarage in Trier wilden ombouwen tot garage; keer op keer kregen ze afwijzingen te horen. Toen kregen ze het idee om lofts te bouwen. Bekijk de fotoserie.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: