Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Investeer in snelweg en kinderen, ondernemers vinden AfD en vandaag staken de piloten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Bedrijfsleven eist actie van Merkel tegen economische herfstdip, ondernemers voelen zich steeds beter thuis binnen de eurokritische AfD en nu de staking bij de machinisten over is, volgen nu de piloten van Germanwings.

Investeringstekort

Duitsland moet investeren in Autobahn en kinderen

De economische groei in Duitsland valt tegen. Van alle kanten klinkt de roep dat de regering Merkel moet investeren om het tij te keren. In regeringskringen wordt de noodzaak daarvan nog niet gezien. Daarom drie voorstellen waar Duitsland gerust geld in kan steken: infrastructuur, stadsontwikkeling en kinderen.

AfD

Ondernemers lopen over naar AfD

Net op het moment dat de AfD haar rechts-populistische imago probeert af te schudden, sluiten twee bekende Mittelständler zich bij de eurokritische partij aan. Een uitkomst voor partijleider Bernd Lucke. Met de steun van ondernemers kan hij andere teleurgestelde FDP- en CDU-stemmers lokken, de partij professionaliseren en een ondernemersforum oprichten.

Staking

Na machinisten staken nu de piloten

De staking van de machinisten is na uur afgelopen. Maar dat betekent niet dat alle treinen weer op tijd rijden. Vandaag houden de piloten van Germanwings de vliegtuigen aan de grond.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: