Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Miljarden voor Industrie 4.0, Duitsland hervormt niet en Mediamarkt neemt gas terug

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse bedrijven steken jaarlijks 40 miljard euro om hun fabrieken te moderniseren voor Industrie 4.0, minister Gabriel hoopt dat andere landen hervormen en Mediamarkt opent minder winkels en koerst meer op online.

Industrie 4.0

Duitse bedrijven steken jaarlijks 40 miljard in Industrie 4.0

Efficiënter, goedkoper en noodzakelijk om te overleven: Duitse bedrijven willen per jaar 40 miljard euro investeren om hun fabrieken te moderniseren en daarmee klaar te stomen voor het zogenaamde Industrie 4.0. Grote bedrijven kunnen dat, voor Mittelständler is het lastig om daarin mee te komen.

Sigmar Gabriel

Duitsland hoopt dat andere landen hervormen

Hoe krijg je de pruttelende Duitse economie weer aan de praat? De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) vestigt zijn hoop op de economische hervormingen in andere landen. Als zij vervolgens meer geld hebben om Duitse producten te kopen, dan hoeft Duitsland zelf niet te hervormen, is zijn idee.

Mediamarkt

Mediamarkt opent minder winkels, gaat meer online

Europa’s grootste e elektronicawarenhuis Media-Saturn wil het tempo verlagen waarin het nieuwe filialen opent. Het bespaarde geld van deze beslissing vloeit naar het uitbouwen van de webwinkel. Bestuursvoorzitter Haas hoopt op internet ‘een leidende rol’  te gaan spelen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: