Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse spaarzaamheid bedreigt euro, alarm voor faalprojecten en autotrein verdwijnt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Als Duitsland wil groeien, dan moet het miljarden investeren in heel Europa, in Berlijn wordt gewerkt aan een systeem waarmee faalprojecten moeten worden voorkomen en de vertrouwde Duitse autotrein verdwijnt in 2017.

Conjunctuur

Duitse spaarzaamheid bedreigt Europa

Bezuinigen, bezuinigen, maar niet groeien: Duitsland isoleert zichzelf internationaal met zijn economische koers. Wat nu echt zou helpen is een investeringsprogramma voor heel Europa van miljarden, betoogt Wolfgang Münchau.

Faalprojecten

Duitsland wil geen faalprojecten meer

Miljardengraven, zo worden ze in Duitsland genoemd. De gefaalde megaprojecten zoals het nieuwe vliegveld in Berlijn en de Harmonie in Hamburg, dat mag Duitsland niet weer overkomen, vindt verkeersminister Alexander Dobrindt. Hij werkt aan een systeem waardoor er eerder aan de bel wordt getrokken wanneer het fout dreigt te gaan.

Autotrein

Duitse autotrein verdwijnt

Te oud, te duur: de Deutsche Bahn schrapt in 2017 de autotreinen uit het spoorboekje. Op twee trajecten worden ze vervangen door vrachtwagens. Experimenten daarmee zouden geslaagd zijn, aldus de Duitse spoorwegen. Nachttreinen en restauratiewagens zijn ook onrendabel, maar de spoorwegen zijn wettelijk verplicht deze diensten te blijven aanbieden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: