Ga naar inhoud

Krantenkiosk: de rijkste Duitse families, zorgen om Energiewende en einde woestijnstroom dreigt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De families achter BMW, Aldi, Schaeffler en Lidl zijn de rijksten van Duitsland. De meeste Duitsers vinden de Energiewende een mooi idee, maar de uitvoering slecht en woestijnstroomproject dreigt te verzanden in ruzie.

Rijke Duitsers

BMW-familie rijkste van Duitsland

De rijken van Duitsland worden dankzij de booming vastgoedmarkt en de florerende beurs steeds rijker, blijkt uit de nieuwe ranglijst van Manager Magazin. BMW-familie Quandt gaat aan kop, de baas van Lidl blijft individueel de rijkste Duitser.

Energiewende

Duitsers bezorgd om Energiewende

Het idee is goed, maar de uitvoering slecht. De meeste Duitsers staan nog altijd achter het idee van de Energiewende, maar zijn ontevreden over de uitvoering door de regering. Ze zijn bezorgd om de stijgende kosten en vrezen banenverlies.

Woestijnstroom

Einde dreigt voor woestijnstroomproject

Na het vertrek van de Nederlandse topman Paul van Son bij woestijnstroomproject Desertec, lijkt het ambitieuze project geheel ten onder te gaan. De bedrijven die geld steken in de zonnepanelen in de Afrikaanse en Arabische zon kunnen het niet eens worden over de uitvoering. Daardoor loopt project nu gevaar. Desertec zou in de woestijn stroom opwekken voor Europa.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: