Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Slimme metertjes nieuw RWE-wapen, regeldruk groeit en hogere boete Deutsche Bank

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse energiereus RWE gaat gebukt onder zware verliezen, slimme metertjes moeten de lijdensweg verlichten. Het lukt bondskanselier Merkel maar niet om de regeldruk te verminderen en opnieuwe tegenvaller voor Deutsche Bank.

RWE

RWE wil geld besparen met slimme metertjes

Niet nog meer banen schrappen, of extra energie centrales sluiten. De noodlijdende energiereus RWE wil geld besparen met slimme metertjes. Het moederbedrijf van het Nederlandse Essent is begonnen met een pilotproject om de mogelijkheden te verkennen. Het smart-gridproject zou een nieuw businessmodel kunnen worden voor RWE.

Bureaucratie

Merkel verliest gevecht tegen bureaucratie

Kap nu eens in het snel doorwoekerende oerwoud aan regeltjes. De hartenkreet van ondernemers wordt in Berlijn weliswaar gehoord, maar het derde kabinet Merkel kan vooralsnog het tij niet keren. De kosten die bedrijven moeten maken door nieuwe regels zijn zelfs weer gestegen, blijkt uit een rapport.

Deutsche Bank

Deutsche Bank dreigt hogere boete

Het lijkt wel of er maandelijks een nieuwe tegenvaller wordt gepresenteerd in Frankfurt bij Deutsche Bank. Toezichthouders in Londen en New York willen de boete voor rentemanipulatie verhogen. Daarmee kan het schandaal nog duurder uitpakken dan werd verwacht.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: