Ga naar inhoud

Krantenkiosk: AfD groeit hard, BMW kopieert strategie Apple en recordopbrengst kerkbelasting

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De eurokritische partij AfD verzamelt in rap tempo meer leden, BMW wil auto's verkopen met eenzelfde strategie als Apple en de kerkelijke schatkist krijgt een hogere opbrengst dan ooit: de kerkbelasting levert dit jaar 11 miljard euro op.

AfD

Ledenbestand AfD groeit rap

Lid zijn van een politieke partij is steeds minder populair in Duitsland. Bij CDU, SPD en FDP daalt het ledenbestand. De trend bij nieuwkomer AfD is precies omgekeerd. Sinds de oprichting van de partij meer dan een jaar geleden is het aantal leden vervijfvoudigd.

BMW

BMW kopieert verkoopstrategie van Apple

De manier waarop je in Duitsland een auto kocht, ging tot nu toe niet veel anders dan een bezoek aan de belastingdienst. Een nieuwe, beter geïnformeerde generatie verkopers wil het helemaal anders aanpakken. BMW kijkt daarbij naar Apple.

Kerkbelasting

Recordopbrengst kerkbelasting

Volgens de laatste schattingen kunnen de Duitse kerken een recordopbrengst verwachten. Over 2014 halen de kerken samen 11 miljard euro op via de Kirchensteuer, de kerkbelasting. Maar dat geld is dringend nodig, zeggen de kerken.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: