Ga naar inhoud

Liveblog beursgang Rocket Internet: zwak beursdebuut voor Samwer-broers

De eerste beurskoers van incubator Rocket Internet is gelijk aan de introductieprijs: 42,50 euro. De koers daalde snel richting de 37 euro en krabbelt nu voorzichtig weer op tot boven de 40 euro. Daarmee zijn de beleggers in Frankfurt net als gisteren bij Zalando opnieuw niet in een grote juichstemming. De Samwer-broers hopen zo'n 1,6 miljard euro op te halen.

12.06 uur:

 • Voor nu sluiten we het liveblog af.

12.01 uur:

De laatste analyses op een rij:

11.45 uur: 

 • Rocket sleurt Zalando mee omlaag
Bron: FAZ
Bron: FAZ

10.53 uur:

 • Oliver Samwer tegen N-TV: “We zijn niet teleurgesteld. Ons bedrijf is gericht op de lange termijn, net als onze investeerders.”

10.47 uur:

10.46 uur:

10.11 uur:

10.05 uur: 

 • Koers klimt tot ongeveer een euro onder de introductieprijs, rond de 41 euro. Experts denken niet dat het nog veel verder omhoog gaat.

  09.52 uur: 

 • Koers klimt nu over de 40 euro.

  09.49 uur:

09.47 uur:

 • Kritiek op beursgang Rocket: ze hebben het te overhaast (in 3 weken) gedaan, veel andere crises (Rusland, ebola, IS) zorgen voor voorzichtig beurssentiment.

09.44 uur:

09.40 uur:

 • Koers krabbelt voorzichtig op naar 39 euro

  09.37 uur: RocketInternetIPO 38 euro 09.33 uur:

09.31 uur:

 • Koers daalt richting de 38 euro

09.24 uur:

 • Introductieprijs gelijk aan eerste koers: 42,50 euro

09.12 uur:

 • Eerste indicatie ligt tussen 42,50 en 48 euro.

08.59 uur:

08.53 uur:

08.52 uur:

08.50 uur:


08.43 uur:

 

08.37 uur:

 • Bankenconsortium: Berenberg, J.P. Morgan en Morgan Stanley

08.36 uur:

 • Beursgang na 09.00 uur

08.28 uur:

08.24 uur:

 

 • Experts raden koop Rocket-aandelen af. “Zalando kan je een keer proberen, maar er zit te veel lucht achter dit businessmodel.”
 • Belangstelling komt van private investeerders die mis gegrepen hebben bij Alibaba

08.18 uur: 

 • “Mooi dat Zalando-beursgang gelukt is. Misschien niet zo’n hype als verwacht was, maar het is goed dat dit in Duitsland dus mogelijk is.”

1 oktober:

Duitslandnieuws over Rocket Internet

Krantenkiosk: 6 risico’s van Rocket

25 september, 2014

Rocket Internet heeft al een paar uren na het uitgeven van de beursprospectus aandelen in de etalage gezet. De hype wekt verbazing, want uit de huidige informatie blijkt vooral één ding: de Berlijnse incubator is een product met hoge risico’s.

Top 10: Dit zijn de meest actieve investeerders in de Duitse start-upscene

Wie steekt het meeste geld in het ecosysteem van de Duitse start-ups? CB Insights heeft het uitgezocht waaruit drie top 10-lijsten zijn gerold. Uit het onderzoek van de Amerikaanse analisten rolden drie lijstjes; een algemene top 10, de vroege vc’s, en de investeerders die een paar financieringsrondes afwachten.

Webwinkel Zalando kreeg afgelopen jaren 35 miljoen euro subsidie

26 augustus, 2014

De Duitse webwinkel Zalando is één van de grootste subsidievangers in de Duitse detailhandel. Nationale en regionale overheden schoven de afgelopen jaren meer dan 35 miljoen euro naar het bedrijf dat nadenkt over een beursgang. Vanavond is er bij ZDF een documentaire over de Samwer-broers en hun rol binnen Rocket Internet en Zalando.

‘Eigenaren Zalando laten eigen beursgang afhangen van succes Alibaba’

18 augustus, 2014

Zakenbankiers, beleggers en internetgoeroes kijken met spanning uit naar de beursgang van de Chinese internetreus Alibaba. Die is ook voor andere dotcombedrijven met beursambities van belang. Voor de Duitse Samwer-broers van de Berlijnse start-upfabriek Rocket Internet en webwinkel Zalando zou Chinees succes een opsteker kunnen zijn.

Waarom Duitse e-commercegigant 10% aandelen voor spotprijs wegdoet

8 augustus, 2014

De Samwer-broers uit Berlijn geven niet zomaar iets weg. Of het moet de gratis muesli en drinken voor de eigen medewerkers zijn. Nu mag het Filipijnse telecomconcern PLDT bij de e-commerce durfkapitalist en start-up incubator Rocket Internet instappen en moet voor 10% slechts 333 miljoen euro betalen. Een koopje, maar ook een strategische investering.

Goldman Sachs verwacht dit jaar 5 tot 10 keer Duitse beursgang

6 augustus, 2014

Zalando, Rocket Internet, de gehoorapparaten van Siemens: Goldman Sachs voorziet in de tweede helft van 2014 de beursgang voor een aantal Duitse bedrijven. De bank denkt bij de meeste kandidaten aan een plek in de MDax, een een nevenindex van de DAX in Frankfurt waar vooral bedrijven vertegenwoordigd zijn uit de traditionele industrie.

Samwer-broers overwegen beursgang met durfkapitalist Rocket Internet

2 juni, 2014

De Duitse Samwer-broers willen volgens de Financial Times naar de beurs met hun start-up incubator en durfkapitalist Rocket Internet. De Berlijnse geldschieters achter onder meer webwinkel Zalando zouden ook nog andere financieringsopties overwegen. Enkele banken zijn al bezig om de mogelijke beursgang te onderzoeken.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: