Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Miljarden voor Autobahn, waarom Duits leger ‘schroot’ is, en stroomsnelweg wankelt

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland trekt miljarden extra uit voor onderhoud van kapotte bruggen en de Autobahn, waarom het Duitse leger een hoopje schroot is en Horst Seehofer wil af van de stroomsnelwegen. Hij bouwt liever een gascentrale.

Infrastructuur

Duitsland trekt miljarden uit voor reparatie Autobahn

De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) belooft bijna 5 miljard extra voor de afbrokkelende Autobahnen en bruggen. Daarmee gaat het infrastructuurbudget met 40% omhoog. De minister presenteert een plan van vijf punten.

Leger

Waarom Duits leger op ‘een hoopje schroot zit’

Zelden werd het Duitse leger publiekelijk zo te kijk gezet als in afgelopen dagen. De Bundeswehr liep dagen vertraging op met het leveren van materieel naar  crisisgebieden. Bovendien bleven honderd straaljagers aan de grond wegens technische mankementen. Het leger zit op een hoopje schroot, kopten Duitse kranten. Hoe dat kan? Jarenlang is verzuimt om het materieel op orde te houden en de gecompliceerde verhouding van het leger met de wapenindustrie.

Stroomsnelweg

Seehofer wil af van stroomsnelwegen

De stroomsnelwegen van noord naar zuid moeten de Duitse Energiewende redden. Maar in het zuiden wil niemand de enorme hoogspanningskabels door z’n tuin hebben lopen. De Beierse minister-president Horst Seehofer (CSU) eist compleet nieuwe onderhandelingen over de stroomsnelwegen. In andere woorden, hij wil geen stroom uit het noorden. Beieren bouwt liever zelf gascentrales.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: