Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Liveblog beursgang Zalando: beleggers reageren teleurgesteld ondanks plus - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Liveblog beursgang Zalando: beleggers reageren teleurgesteld ondanks plus

Beleggers reageren teleurgesteld op Zalando-beursgang, ondanks dat de koers nog altijd boven de introductieprijs ligt. De eerste beurskoers van Zalando kwam op 24,10 euro, daalde vervolgens tot onder de 22 euro. Nu stabiliseert het aandeel zich rond de 23 euro. Beursexpert Dirk Müller gelooft niet in het businessmodel van het bedrijf.

12.06 uur:

 • Voor nu sluiten we het liveblog af. Morgen volgt in de slipstream van Zalando een nog grotere beursgang. Dan luiden de Samwer-broers met Rocket Internet de bel in Frankfurt.

11.51 uur:

 • Beursexpert Dirk Müller over de Zalando-beursgang. “Ik betwijfel slechts het businessmodel van Zalando, niet de huidige beursgang. Nu de eerste hype voorbij is, is deze beursgang een succes te noemen. Maar hoe duurzaam dit succes is, dat is de vraag. Wie deze aandelen koopt, moet verdomd veel geloof in Zalando hebben.”

https://www.youtube.com/watch?v=br-_LkW7S10&feature=youtu.be

11.41 uur: 

Schermafdruk 2014-10-01 11.39.41

10.32 uur:

 

10.07 uur:

 

10.03 uur:

 

09.56 uur:

 • Zalando-aandeel nog in de plus, maar beleggers reageren teleurgesteld.

09.54 uur:

 • Koersdaling stabiliseert rond 22 euro

09.45 uur:

 

09.44 uur:

 

09.41 uur

 

09.40 uur:

 •  Experts verwachten dat koers niet veel verder daalt en in later stadium weer aantrekt.

Schermafdruk 2014-10-01 09.39.35

09.35 uur:

 • Aandeel daalt onder 23 euro

09.32 uur:

 

09.31 uur:

 

09.22 uur: 

 • Eerste beurskeurs Zalando ligt 24,10 euro

Schermafdruk 2014-10-01 09.22.19

 

09.15 uur:

 •  Afwachting op eerste beurskoers; indicatie wordt nu gegeven ergens tussen 24 en 27 euro.

 

09.13 uur: 

09.13 uur:

09.12 uur:

09.06 uur: 

 • Beursexpert Ascan Iredi: “Vooral vanuit ‘de Angelsaksische wereld’ is de belangstelling voor Zalando-aandelen groot.”

08.45 uur:

 • De Duitse DAX-goeroe Dirk Müller ziet dezelfde trends als tijdens de internetzeepbel meer dan tien jaar geleden en waarschuwt voor luchtkastelen. “Zalando meer waard dan Lufthansa? Dat is lachwekkend. Er werd toen en wordt nu weer gezegd: ditmaal is alles anders. Dat is één van de duurste uitspraken op de beurs.”
 • Lees het hele interview met Dirk Müller bij N-TV (Duits) »

08.20 uur:

 • Zalando en Rocket Internet krijgen vaak kritiek omdat ze andere businessmodellen kopiëren. Ten onrechte, schrijft Christian Rickens:

 

07.48 uur:

 • Zalando verraste maandag met de prijs van de aandelen. De maximumprijs werd verwacht op 22,50 euro, maar Zalando legt de lat op 21,50 euro. Volgens het bedrijf is de vraag tienmaal hoger dan het aantal aandelen dat te koop is.

07.39 uur:

 30 september:

Duitslandnieuws over Zalando

Postorderreus Otto jaagt op klanten Zalando uit lijfsbehoud

23 september, 2014

In de schaduw van de beursgang van de Chinese e-commercegigant Alibaba proberen het Duitse Zalando en Rocket Internet hetzelfde, zij het op kleinere schaal. Maar de aloude Duitse postorderreus Otto kijkt niet werkeloos toe. Onder leiding van zoon Benjamin Otto moet dochterbedrijf Collins uitgroeien tot een soort anti-Zalando. De webwinkel begint te groeien.

 

Nederlands personeel klaagt over werkomstandigheden bij Zalando

3 september, 2014

Het omstreden personeelsbeleid van de Berlijnse webwinkelreus Zalando is niet verbeterd. Toen het rap groeiende bedrijf in 2012 hierdoor in opspraak kwam, beloofde het beterschap. Maar uit gesprekken die Duitslandnieuws met Nederlandse (ex-) werknemers en de vakbond voerde blijkt dat er weinig is veranderd. Ook Zalando vindt dat er ‘zaken beter moeten’.

 

Zalando nog dit jaar naar de beurs

3 september, 2014

Nu de beursgang van de Chinese webwinkel Alibaba is verschoven, springt het Duitse Zalando in het gat om niet af te wachten maar om de komende weken zelf naar de beurs te gaan. Het bedrijf bevestigde vanmorgen de geruchten. In totaal zou er zo’n 750 miljoen euro kunnen worden opgehaald dat het bedrijf vooral wil investeren in expansie.

 

Webwinkel Zalando kreeg afgelopen jaren 35 miljoen euro subsidie

26 augustus, 2014

De Duitse webwinkel Zalando is één van de grootste subsidievangers in de Duitse detailhandel. Nationale en regionale overheden schoven de afgelopen jaren meer dan 35 miljoen euro naar het bedrijf dat nadenkt over een beursgang. Vanavond is er bij ZDF een documentaire over de Samwer-broers en hun rol binnen Rocket Internet en Zalando.

 

‘Eigenaren Zalando laten eigen beursgang afhangen van succes Alibaba’

18 augustus, 2014

Zakenbankiers, beleggers en internetgoeroes kijken met spanning uit naar de beursgang van de Chinese internetreus Alibaba. Die is ook voor andere dotcombedrijven met beursambities van belang. Voor de Duitse Samwer-broers van de Berlijnse start-upfabriek Rocket Internet en webwinkel Zalando zou Chinees succes een opsteker kunnen zijn.

 

Derk Marseille over mogelijke beursgang Zalando: hele grote klapper

3 februari, 2014

Volgens de Britse krant The Sunday Times heeft de Duitse online retailer Zalando drie banken ingehuurd voor zijn beursgang. Daarbij worden de banken Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley genoemd. Het is volgens experts de grootste Europese tech-beursgang gaat sinds het jaar 2000. Derk Marseille noemt de mogelijke beursgang een ‘hele grote klapper’.

 

Koen Lenssen: Duitsland, van postorderland tot e-commercegigant

7 oktober, 2013

De e-commerce ‘boomt’ in Duitsland volgens Koen Lenssen, investment manager bij Tengelmann Ventures in Mülheim an der Ruhr. Hij schetst het veranderende landschap van deze branche en de belangrijkste spelers.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: