Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Rocket volgt snel op Zalando, Duitsers nog rijker en topman Deutsche Bank aangeklaagd

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Als een tweetrapsraket gaan Zalando en Rocket Internet de komende weken naar de beurs. Duitsers hebben een hoger loon en meer vermogen en topman Fitschen van Deutsche Bank moet voor de rechter verschijnen.

Beursgang

Rocket volgt snel na beursgang Zalando

Voor het eerst liggen de data vast; als een tweetrapsraket gaan Zalando en Rocket Internet naar de beurs. Het zijn de grootste beursgangen sinds de internetluchtbel rond de millenniumwisseling.  Op 1 oktober Zalando, op 9 oktober volgt Rocket Internet.

Vermogen

Duitsers steeds rijker

De Duitsers worden steeds rijker: het gezamenlijk vermogen bereikt opnieuw een record. Bovendien stijgen de lonen ook.

Jürgen Fitschen

Topman Deutsche Bank voor de rechter

Deutsche Bank-topman Jürgen Fitschen zou samen met ex-collega’s justitie misleid hebben rond het miljardenfaillissement van Leo Kirch. Dat blijkt uit de aanklacht die nu tegen hem wordt gedaan. Het stelt de mede-bestuursvoorzitter van de door schandalen geplaagde bank voor een dilemma.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: