Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Siemens en Bosch uit elkaar, Hoeneß betaalt en Duitsland kan nooit zonder Russisch gas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Siemens en Bosch zetten een punt achter hun jarenlange samenwerking, voetbalicoon Uli Hoeneß lost zijn belastingschuld van 30 miljoen euro af en waarom Duitsland nooit zonder het gas uit Rusland zal kunnen.

Siemens en Bosch

Siemens en Bosch werken niet meer samen

Sinds de jaren ’60 maken Siemens en Bosch samen stofzuigers, koelkasten en wasmachines. Nu kondigen beide Duitse concerns het einde van hun samenwerking aan. Bosch gaat alleen verder en Siemens wil het het geld dat nu overblijft een miljardendeal in Zuid-Amerika sluiten.

Uli Hoeneß

Hoeneß betaalt 30 miljoen aan fiscus

Eerst betaalde hij 30 miljoen euro aan de belastingdienst, daarop volgden een paar uurtjes verlof uit de gevangenis. Voetbalicoon en oud-Bayern-voorzitter Uli Hoeneß heeft zijn enorme belastingschuld rechtgezet. Voor de fiscus is dat een flinke meevaller die de cijfers van de eindopbrengst dit jaar flink zal vertekenen.

Energie

Waarom Duitsland nooit zonder Russisch gas kan

Velen eisen dat Duitsland minder afhankelijk moet worden van de Russische energie. Maar uit een onderzoek blijkt dat dit niet gaat. Voor Bulgarije, Hongarije en ook Griekenland geldt dit nog sterker.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: