Ga naar inhoud

Wie maakte de beste auto? VW en Toyota vechten het uit via de reclame

Nu is Toyota nog de grootste autoproducent ter wereld, maar het Duitse Volkswagen zit op de hielen. De Japanners proberen nu met een campagne van Lexus-dochter de angst voor elektro-auto's aan te wakkeren en noemen daarbij precies de punten waarmee Volkswagen goede sier probeert te maken. Een gevecht tussen twee visies op de auto van de toekomst.

De wedloop tussen Volkswagen en Toyota om het grootste autoconcern ter wereld te worden is nu terug te vinden in reclamecampagnes. Via een advertentie van dochter Lexus probeert Toyota de angst aan te wakkeren voor de elektrische auto’s van VW. Daarbij worden precies de vooroordelen genoemd die de Duitsers proberen te weerleggen.

Elektrisch vs. hybride

Beide fabrikanten denken anders over de auto van de toekomst. De Japanners zetten eerst hun geld op hybridemotoren, maar willen vooral hun waterstoftechniek verbeteren om later beide technieken samen te voegen.

VW probeert het via een andere weg: efficiëntere verbrandingsmotoren, auto’s op aardgas en elektriciteit moeten er voor zorgen dat er minder koolstofdioxide wordt uitgestoten.

Foto: Steve Jurvetson (Flickr, CC)
Foto: Steve Jurvetson (Flickr, CC)

Nu komen beide visies elkaar tegen in de arena. Toyota wakkert met een campagne in de Verenigde Staten de angst aan voor de elektromotor. Want met een dergelijke auto loop je de kans te stranden in de woestijn zonder een laadpaal in de buurt, stelt de reclame. Ofwel, elektrisch rijden is veel gedoe, begin er niet aan.

Wellicht zijn de Japanners wat nerveus geworden van het verkoopsucces van elektrische auto’s van Tesla, BMW en Nissan in de VS. In dat licht bezien lijkt de hybridemotor van Toyota minder modern.

Afscheid

En nu komt het Duitse Volkswagen ook nog met de E-Golf. In deze reclame wordt afscheid genomen van het benzinestation.

https://www.youtube.com/watch?v=0xLysUdK6WU

Duitslandnieuws over Volkswagen

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: