Ga naar inhoud

Krantenkiosk: SAP doet grootste overname, nieuwe formule Media Markt en uitstel RWE-centrale

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse softwaregigant doet zijn grootste overname ooit, Media Markt bindt met nieuwe formule de strijd aan met webwinkels en een energiecentrale van RWE komt maar niet af. Het miljardenproject is opnieuw uitgesteld.

SAP

Grootste overname van softwarereus SAP ooit

SAP stort zich in een duur avontuur. De Duitse softwarereus legt 8,3 miljard dollar neer voor reisspecialist Concur. Het Amerikaanse bedrijf maakte tot nu toe nog geen cent winst.

Media Markt

Media Markt probeert nieuwe formule

Een nieuw online-offlineconcept moet Media-Saturn laten opbloeien en de strijd aangaan met de concurrenten op het internet. Het moederbedrijf van Media Markt en Saturn opent daarom een winkel met een nieuwe formule in het Beierse Ingolstadt – tegenover de oude.

RWE

Miljardenproject RWE opnieuw vertraagd

Het tweede blok van energiecentrale Hamm zou al lang in bedrijf moeten zijn. Maar nu heeft energieconcern RWE de ingebruikname van het miljardenproject voor de tweede maal voor onbestemde tijd uitgesteld. Daar hebben veel steden last van.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: