Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Waar Duitse vacatures zijn, Boehringer schrapt 1.000 banen en verplicht aandeel in windmolen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse farmaceutische industrie, de ict en autofabrikanten zoeken vakmensen en managers, farmareus Boehringer schrapt tegelijkertijd meer dan duizend banen en burgers in Noord-Duitsland krijgen automatisch aandelen van de windmolen.

Werken in Duitsland

Duitsland zoekt vakmensen en managers

De banencarrousel in Duitsland. Beeld: WiWo
De banencarrousel in Duitsland. Beeld: WiWo

Duitse farmaceutische industrie, de ict en autofabrikanten zijn naarstig op zoek naar vakmensen en managers. Dat blijkt uit een enquête onder 8.200 bedrijven door personeeladviesbureau Antal. Tegelijkertijd schrappen ze ook banen bij andere divisies.

Boehringer

Boehringer schrapt duizend banen

De op één na grootste farmaceutische reus van Duitsland schrapt meer dan duizend banen. Daarmee wil Boehringer de kosten met 15% terugbrengen.

Windmolens

Burgers moeten meeprofiteren van windmolens

In het noorden van Duitsland profiteren burgers straks verplicht mee wanneer er een nieuwe windmolen in de buurt komt. Dat staat in een nieuwe wet waarmee omwonenden in Mecklenburg-Voorpommeren automatisch aandelen krijgen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: