Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
30 miljoen dollar beloning voor opheldering neerstorten MH17 - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

30 miljoen dollar beloning voor opheldering neerstorten MH17

Duitse privédetectives van fraudeonderzoeksbureau Wifka hebben de opdracht gekregen om uit te vinden wie vlucht MH17 boven Oost-Oekraïens grondgebied op 17 juli heeft neergeschoten. Een anonieme klant van het bureau looft 30 miljoen euro uit voor doorslaggevende informatie en bewijs. Alle 298 inzittenden kwamen bij de ramp om het leven.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteerde vorige week de eerste bevindingen over de oorzaak van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Alle 298 inzittenden van deze vlucht van Malaysia Airlines kwamen om het leven toen het vliegtuig werd neergeschoten op 17 juli. Onder hen waren 196 Nederlanders.

Uit het onderzoek bleek dat het vliegtuig geen technische mankementen had en dat het op vele plekken was doorboord. De raad had naar eigen zeggen nog onvoldoende bewijs om een schuldige aan te wijzen. Tot nu toe wordt er gewezen naar Oekraïense seperatisten, het Russische of het Oekraïense leger.

Klokkenluider gezocht

De cliënt van het Duitse fraudeonderzoeksbureau Wifka uit Bad Schwartau is het wachten nu zat en looft nu 30 miljoen dollar uit voor degene die de dader onomstotelijk kan aanwijzen.

Wifka stelt de volgende vragen:

  • Wie schoot MH17 neer op 17 juli?
  • Wie gaf de orders?
  • Wie is verantwoordelijk voor het neerschieten? (Wanneer het per ongeluk  is gebeurd, en niet uit politieke, economische of militaire motieven).
  • Wie kan details leveren over de omstandigheden die hebben geleid tot het neerschieten?
  • Wat is er gebeurd met de mensen die betrokken waren bij het neerschieten? Wat is er gebeurd met het gebruikte wapen?
  • Wie kan de namen geven van de mensen die het bewijs hebben opgeruimd?

Nieuwe identiteit

Wie deze informatie kan geven aan het Duitse onderzoeksbureau, komt in aanmerking voor de beloning van 30 miljoen dollar. Het geld staat nu gestald in het Zwitserse Zürich. Het geld wordt daar of op een neutrale plek naar keuze van de klokkenluider uitbetaald.

De klokkenluider krijgt indien gewenst op kosten van de klant van Wifka een nieuwe identiteit.

Josef Resch van Wifka heeft al 30 jaar ervaring als privédetective. Hij kreeg al een voorschot van 40.000 euro van de klant. Volgens hem zijn er geen twijfels over de financiële middelen van zijn klant, wiens identiteit zelfs hij niet weet.

Hoogste beloning ooit

Resch hielp in 2012 en 2013 bij de zoektocht naar de in 2007 verdwenen hedgefondsmanager Florian Homm. Deze verdween nadat hij in de Verenigde Staten was aangeklaagd voor investeringsfraude.

Het bedrag van 30 miljoen dollar is de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd, aldus Capital. Het is zelfs meer dan de 25 miljoen dollar die klaar stond voor degene die Osama Bin Laden zou gevangen nemen.

Bekijk meer foto’s van Jeroen Akkermans

Duitslandnieuws over MH17

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: