Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland vreest tientjes-chaos, meer werklozen dan gedacht en digitalisering niet nodig

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: In oktober komt er een nieuw tientje, dat gaat chaos opleveren in Duitsland vrezen experts. Tegelijk zijn er veel meer werklozen dan nu wordt berekend en de Mittelstand vind de uitbreiding van breedbandinternet niet nodig.

Tientje

Duitsland vreest chaos met nieuwe tientjes

Nieuwe biljetten in je portemonnee: het nieuwe tien eurobriefje moet veiliger zijn en er beter uit zien. De Bundesbank verwacht dat de invoer ervan soepel verloopt. Toch vrezen experts grote problemen.

Werkloosheid

Duitsland telt veel meer werklozen dan gedacht

Duitsland telt officieel 2,9 miljoen werklozen, ofwel 6,7% van de beroepsbevolking heeft geen baan. Een mooi cijfer, want sinds de val van de Muur waren de werklozen nog niet met zo weinig. Bovendien groeit het aantal banen. De conclusie dat het op de Duitse arbeidsmarkt beter gaat dan ooit ligt voor de hand.  Toch kloppen die cijfers niet, beweert Dieter Wermuth. Zo worden sommige werkzoekenden niet meegenomen in de cijfers. Eigenlijk zitten in Duitsland 5,15 miljoen mensen zonder werk.

Digitalisering

Mittelstand ziet noodzaak digitalisering niet

Politici dringen aan op de uitbreiding van breedbandinternet. Maar kleinere bedrijven zien de noodzaak niet voor deze digitalisering. Als het op hun manier gaat, dan verandert er voorlopig weinig.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: