Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Daimler bouwt productie om, Juncker slaat Duitsland over en Rusland levert minder gas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Daimler vervangt machines voor mensen, Duitsland voelt zich benadeeld bij de verdeling van eurocommissarissen in de Europese Commissie en Polen en Duitsland krijgen deze week een kwart minder gas uit Rusland.

Daimler

Daimler let weer op mensen

Mercedes pompt miljarden in zijn Duitse vestigingen, plant een wereldwijde standaardfabriek en wil machines door mensen laten vervangen. De Schwaben bouwen hun productie om. Een stap die laat komt.

Eurocommissaris

Geen sleutelrol voor Duitsland

Duitsland krijgt in de nieuwe Europese Commissie onder leiding van de Luxemburger Jean-Claude Juncker geen sleutelrol. Dat uitgerekend Frankrijk en Groot-Brittannië betere posten krijgen zorgt voor wrevel.

Russisch gas

Duitsland en Polen krijgen minder Russisch gas

Sinds het begin van deze week krijgt Polen minder Russisch gas. Het gaat om bijna een kwart minder dan is afgesproken. Het Duitse energieconcern Eon ziet hetzelfde gebeuren. De oorzaak is nog onduidelijk.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: