Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsland moet digitaliseren, illegale pistolen naar Irak en overdreven reactie op sharia-politie

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het bouwen van een betere digitale infrastructuur is voor de industrie net zo belangrijk als de Energiewende, Duitse fabrikant leverde illegaal pistolen aan Irak en veel politici reageren overdreven op de 'sharia-politie'.

Digitalisering

Digitalisering net zo belangrijk als Energiewende

De digitalisering zal de Duitse industrie sterk veranderen. Maar zonder goede infrastructuur lukt dat niet. Voor een duurzame groei moet Duitsland veel meer doen dan ‘bruggen repareren’. Het is voor Duitsland minstens zo belangrijk als de Energiewende.

Pistolen

Duitse fabrikant leverde illegaal pistolen aan Irak

Deze deal zouden Duitse beambten nooit hebben goedgekeurd. Toch exporteerde de Duitse wapenfabrikant Sig Sauer 5.000 pistolen naar de burgeroorlog in Irak.

Sharia-politie

Duitsland reageert overdreven op ‘sharia-politie’

Het optreden door de zelfbenoemde ‘sharia-politie’ vorige week in Noordrijn-Westfalen stelt de Duitse politiek voor hoofdbrekens. De roep om strengere wetten is er weer. Maar de vakbond voor politieagenten vindt de reactie van veel politici ‘volkomen overdreven’.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: