Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Carsharing in Duitsland afgelopen 1,5 jaar verdubbeld - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Carsharing in Duitsland afgelopen 1,5 jaar verdubbeld

In Duitsland wordt carsharing steeds populairder. Uit een enquête blijkt dat het gebruik van deelauto's zich de afgelopen 1,5 jaar meer dan heeft verdubbeld. Inmiddels hebben vier miljoen Duitsers wel eens aan carsharing gedaan. Bijna de helft van de Duitsers kan zich voorstellen gebruik te maken van carsharing. Vooral onder twintigers en dertigers is de animo groot.

Bij de enquête waarvoor meer dan duizend mensen zijn geïnterviewd is rekening gehouden met drie vormen van carsharing. Het klassieke model waarbij auto’s een vaste standplaats hebben zoals van Flinkster of Cambio. De tweede optie zijn aanbieders zoals Car2Go en DriveNow waarbij auto’s op willekeurige plekken kunnen staan. De derde manier zijn sites als Carzapp.net of Autonetzer.de waar privéauto’s gedeeld worden.

Deeleconomie

De zogenaamde ‘shareconomy’ is in opmars in Duitsland, schrijft Gründerszene. De Duitsers doen steeds fanatieker aan foodsharing, jobsharing, kledingsharing, apparatensharing, fietssharing, boeksharing en dus ook carsharing.

Bedrijven als BMW (DriveNow) en Daimler (Car2Go) zijn zeer actief met carsharing.

Volgens een onderzoek van brancheorganisatie Bitkom heeft het aantal mensen dat de laatste twee jaar gebruik heeft gemaakt van carsharing zich binnen 18 maanden verdubbeld. Begin 2013 gebruikten 2 miljoen Duitsers wel eens een deelauto, in juni 2014 waren dat er al meer dan 4 miljoen; 8% van de bevolking. Volgens het onderzoek is carsharing vooral populair in de leeftijdsgroep van 30 tot 49 jaar.

Potentie

Het potentieel van carsharing is niettemin nog lang niet uitgeput. Uit de Bitkom-enquête blijkt dat de helft van de automobilisten zich kan voorstellen gebruik te maken van carsharing. In werkelijkheid zou dat om 24 miljoen mensen gaan in Duitsland. Twee derde van de twintigers ziet het delen van een auto wel zitten en is daarmee de leeftijdscategorie waaronder de animo het hoogst is. Bij de mensen tussen de 30 en 49 jaar is dat altijd nog 61%.

Duitslandnieuws over carsharing

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: