Ga naar inhoud

Krantenkiosk: VW verlaagt productie Rusland, Duitsers maken meeste overuren en sterke export is gevaarlijk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Volkswagen schroeft de productie in Rusland naar beneden, Duitsers maken de meeste overuren, en vrezen de innovatie. De lage werkeloosheid en de sterke export kunnen nog een probleem worden voor Duitsland.

Volkswagen

VW legt Russische fabriek 10 dagen stil

Volkswagen schroeft de productie in Rusland terug. Door de Oekraïne-crisis en de zwakke roebel sluit VW de deuren van de fabriek in Kaluga voor tien dagen.

Overuren

Duitsers maken meeste overuren in Europa

Het verschil tussen de contractueel vastgelegde arbeidsuren en het werkelijk aantal uren dat een werknemer aan de slag is, is binnen Europa nergens zo groot als in Duitsland. De meeste overuren worden niet uitbetaald.

Sterke export

Sterke Duitse export gevaarlijk

Overal heerst de economische crisis. Alleen de Duitsers doen alles goed: weinig werklozen, weinig schulden en een sterke export. Dat klinkt goed, maar juist hierin schuilt het gevaar.

Innovatie

Waarom Duitsers niet durven te innoveren

Het genoegen van de stap vooruit, zin in morgen, het verlangen naar een andere, betere wereld. Daarvan is in Duitsland weinig te merken. In geen ander land staan er zoveel leeuwen en beren op de weg. Een vereffening.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: