Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Meer kabels dan windmolens, AfD lokt CDU’ers en vliegtuigeten thuisbezorgd

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De aanleg van het aantal windmolens en aansluitingen daarop loopt uiteen, waarschuwt kabelaar Tennet. AfD is deze maand op zoek naar teleurgestelde CDU-kiezers en Lufthansa gaat vliegtuigmaaltijden thuis bezorgen.

Tennet

Tennet ziet gat tussen windmolens en kabels

Tennet ziet dat het aantal windmolens in de Noordzee groeit. Maar volgens de Nederlands-Duitse kabelaar gaapt er een gat tussen de bouw van parken en kabels. Duitsland-chef Lex Hartman komt met een idee.

AfD

AfD lokt teleurgestelde CDU-kiezers

De AfD is nog vol van het succes bij de deelstaatverkiezingen in Saksen van afgelopen zondag. Sindsdien willen enkele CDU-politici nadenken over een samenwerking. Dat zien de de lokale AfD-chef wel zitten en komt met een voorstel.

Lufthansa

Lufthansa bezorgt vliegtuigeten thuis

Zo’n heel goede naam heeft een vliegtuigmaaltijd niet. Maar de Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa komt nu met het idee om het eten als test bij mensen thuis te  bezorgen. Wie zit daar op te wachten?

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: