Ga naar inhoud

Krantenkiosk: CDU wint in Saksen, Schäuble werkt aan alternatief tolplan en de hop is op

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Bij de deelstaatverkiezingen is CDU weer verreweg de grootste partij geworden. De liberale FDP vliegt uit het parlement, daarvoor in de plaats komt de AfD. Schäuble werkt aan een alternatief tolplan en de speciale hop is op.

Saksen

Matige overwinning voor CDU in Saksen

De CDU blijft aan de macht in deelstaat Saksen na de verkiezingen van gisteren. Toch kan vanuit Dresden het Duitse politieke landschap veranderd worden. De laatste zwart-gele (CDU-FDP) coalitie is voorbij, de liberalen haalden zelfs de kiesdrempel niet. Alternative für Deutschland (AfD) boekte met 10% wel een grote winst en debuteert hiermee in de Duitse politiek.

Tol voor buitenlanders

Schäuble komt met alternatief tolplan

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble werkt volgens Der Spiegel aan een alternatief tolplan. Daarmee keert hij zich tegen het huidige omstreden wetsvoorstel van verkeersminister Dobrindt. In het ontwerp van Schäuble zijn niet enkel de buitenlanders de klos, maar moeten alle Duitse automobilisten meebetalen.

Speciaalbier

Speciaalbier populair in Duitsland

Ook de Duitsers ontdekken speciaalbier. De speciale hop die voor de productie nodig is, is niet meer te krijgen. Daarmee is het bier op lang niet alle plaatsen meer te koop en gaat de prijs omhoog.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: