Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Staking Germanwings, print jezelf in 3D met idool en oma succesvol met crowdfunding

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Opnieuw leggen de piloten van budgetmaatschappij Germanwings het werk neer, fans kunnen zich als 3D-miniatuur samen laten printen met hun idool en oma uit Mönchengladbach is succesvol met crowdfunding.

Staking

Germanwings-piloten staken

Piloten van de Lufthansa budgetdochter Germanwings hebben vanmorgen hun werk neergelegd. Er vallen vooral binnenlandse vluchten uit zoals in Keulen, Stuttgart, Berlijn, Düsseldorf, Hannover, Hamburg en Dortmund. De staking duurt tot 12.00 uur. De piloten eisen een hoger loon. Eind april staakten ze al drie dagen om dezelfde reden.

3D-printen

Berlijnse start-up print 3D-idolen

Een Berlijnse start-up print 3D-miniaturen van sterren en hun fans. Je zou ze zelfs samen arm in arm als een soort tuinkabouter kunnen laten printen. De vraag is groot.

Crowdfunding

Duitse oma (102) succesvol met crowdfunding

Ella Balkow uit Mönchengladbach is 102 jaar oud en ontdekte de voordelen van crowdfunding. Ze verkoopt kalenders met op elke maand een stukje uit haar lange levensgeschiedenis. Al 100 mensen bestelden een exemplaar.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: