Ga naar inhoud

Krantenkiosk: investeringstekort, eigen appels eerst en Poolse meubels overspoelen Duitsland

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Een raad van wijzen moet Duitsland advies geven over het steeds meer nijpende investeringstekort, Duitse boeren rooien het ook zonder de Russen en Duitsland wordt overspoeld door goedkope meubels uit Polen.

Investeringen

Experts adviseren Duitsland over investeringstekort

Al jaren lopen zowel de private als overheidsinvesteringen in Duitsland terug. Minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel (SPD) stelt nu een adviesraad in van experts uit de wetenschap en het bedrijfsleven, waaronder topman Fitschen van Deutsche Bank.

Rusland

Duitse appels eerst

De Russische invoerstop op Europese agrarische producten bezorgt de landbouw hoofdbrekens. Wat moet je tegen dergelijke machtspolitiek beginnen? De Duitse landbouwminister Christian Schmidt (CSU) volgt het Poolse en Nederlandse voorbeeld: “An apple a day keeps the Putin away!“, zei hij gisteren op een persconferentie. Toch denken de Duitse boeren het ook zonder Rusland wel te rooien.

Meubels

Duitsland overspoeld door Poolse meubels

Banken, bedden, tafels: niet meer de kwaliteit maar de lage prijs wordt belangrijk voor de Duitse consument als het gaat om meubels. Duitsland wordt overspoeld door goedkope meubels uit Polen en Tsjechië waardoor de Duitse fabrikanten het moeilijk hebben. Ook vanuit Nederland kwamen er iets meer meubels naar Duitsland.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: