Ga naar inhoud

Krantenkiosk: RWE wil miljoenen om kerncentrale, Duitsers niet groen en staking piloten en machinisten

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Energieconcern RWE probeert nu via de rechter honderden miljoenen euro's te krijgen voor stilgelegde kerncentrale, Duitse consumenten zijn niet zo groen als ze zeggen en Duitse piloten en machinisten dreigen met staking.

RWE

RWE naar de rechter wegens stilleggen kerncentrale

De Duitse energiereus sleept deelstaat Hessen en de staat voor de rechter wegens het stilleggen van kerncentrale Biblis. De centrale werd abrupt gesloten na de kernramp in het Japanse Fukushima in 2011. Het in zwaar weer verkerende RWE hoopt op deze manier een schadevergoeding van rond de 180 en 200 miljoen euro los te peuteren.

Consumenten

Duitse consument is niet groen

Duurzaamheid is belangrijk, zeggen veel mensen. Maar uit een enquête onder tienduizenden consumenten blijkt dat Duitsers helemaal niet groen inkopen doen. Bij de kassa zijn andere factoren belangrijker.

Staking

Piloten en machinisten plannen staking

Zowel machinisten van Deutsche Bahn als de piloten bij Lufthansa willen meer loon. De piloten zeggen te willen staken, de machinisten dreigen er ook mee. Toch lijkt een complete chaos uit te blijven.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: