Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Huizenprijs NRW stijgt, RWE dealt met Rusland en Adidas en Puma spekken krijgskas

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Nog altijd stijgen de prijzen op de huizenmarkt in Noordrijn-Westfalen, maar niet meer zo hard als voorheen, RWE krijgt toestemming voor omstreden gasdeal met Rusland en met het nieuwe voetbalseizoen kruisen Adidas en Puma de degens.

Noordrijn-Westfalen

Huizen in NRW 5,8% duurder

De huizenmarkt van de grootste deelstaat van Duitsland Noordrijn-Westfalen lijkt iets te ontspannen. Weliswaar stijgen de prijzen voor huur- en koophuizen nog, maar duidelijk minder hard dan voorheen. Op enkele plekke daalt de prijs zelfs. In Düsseldorf en Keulen zijn mensen het meeste geld kwijt.

DEA

RWE verkoopt gasdivisie aan Rusland

Het ligt politiek zeer gevoelig, maar Duitsland keurt de verkoop van de gasdivisie van de Duitse energiereus RWE aan Rusland goed. Bestuursvoorzitter Peter Terium hoopt met de verkoop weer wat geld in de kas van het in moeilijkheden verkerende concern te krijgen.

Adidas en Puma

Adidas en Puma spekken krijgskas

Het Beierse stadje Herzogenaurach maakt zich op voor de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen. Hier zetelen aartsvijanden Adidas en Puma. Samen met hun Amerikaanse concurrent Nike zullen ze de consument bedelven reclame na hogere marketingbudgetten. Toch kan groot geld niet altijd managementfouten verdoezelen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: