Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Vrees voor gevolgen bruinkool, Infineon neemt rivaal over en VW wordt snel grootste ter wereld

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Wat gebeurt er met de bruinkoolmijnen als de winning stopt? De Groenen vrezen het ergste. De Beierse chipfabrikant Infineon neemt een Amerikaanse rivaal over en VW kan dit jaar al de grootste autofabrikant van de wereld worden.

Bruinkool

Groenen vrezen gevolgen bruinkool

Misschien wint energieconcern RWE  zoals gepland nog wel tot 2045 bruinkool in Noordrijn-Westfalen. Of het stopt al eerder, wanneer de meest vervuilende vorm van energiewinning door de Energiewende niet meer loont. Wanneer de mijnen – niet ver van de Nederlandse grens – in Inden, Garzweiler en Hambach ook gesloten worden, kunnen omwonenden last krijgen van het stijgende grondwater waardoor kelders onderlopen. Ook kunnen de mijnen instorten, vrezen de Groenen uit de regio.

Infineon

Chipfabrikant Infineon neemt rivaal over

Jarenlang hield de Duitse chipfabrikant Infineon zich op de achtergrond. Nu neemt de fabrikant uit Beieren ineens een Amerikaanse concurrent over. Dat kost miljarden, een hoger bedrag dan de branche gewend is.

VW

VW kan nu al grootste ter wereld worden

De Wolfsburgse autofabrikant kan dit jaar al de macht grijpen. Uit onderzoek blijkt dat Volkswagen al snel de strijd kan winnen van Toyota en General Motors. Toch zijn er nog onzekerheden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: