Ga naar inhoud

Krantenkiosk: snel internet kost 10 miljard, industrie blij met wapens voor Irak en kwaliteit nieuwbouw te laag

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Flinke delen van Duitsland beschikken niet over breedbandinternet, aanleg kost 10 miljard euro. De Duitse wapenindustrie kan opleven dankzij de wapenlevering aan Irak en Duitse nieuwbouwhuizen worden te goedkoop gebouwd.

Breedbandinternet

Als Duitsland snel internet wil kost dat 10 miljard

Deutsche Telekom heeft voor het eerst berekend hoe duur het zou zijn wanneer heel Duitsland zou worden aangesloten op breedbandinternet. Nu zijn vooral veel landelijke gebieden verstoken van snel surfen. Volgens Telekom kan het 10 miljard euro gaan kosten.

Wapenindustrie

Duitse industrie profiteert van wapenlevering Irak

Sinds de Koude Oorlog voorbij is, doet de Duitse wapenindustrie het niet zo goed meer. Nu de Koerdische strijdkrachten wapens uit het westen krijgen, hoopt de branche er van te kunnen profiteren.

Bouw

Duitse huizen te goedkoop gebouwd

Badkamers zonder ramen, liften waar enkel hele dunne mensen in passen: bouwen in Duitsland is relatief goedkoop, vaak te goedkoop, betoogt professor Thomas Jocher. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van nieuwbouw, wat effecten heeft op de levenskwaliteit en gezondheid van de bewoners.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: