Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Deutsche Bank leert fatsoen, Zalando krijgt OR en Duitsland weifelt over ingrijpen in Irak

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Deutsche Bank haalt een tweede vrouw in de top, zij moet de door crises geplaagde bank fatsoen bijbrengen, Zalando krijgt voor het eerst een ondernemingsraad en de Duitse weifeling over ingrijpen in Irak levert ergernis op.

Deutsche Bank

Nadine Faruque brengt Deutsche Bank fatsoen bij

Voor de tweede maal in korte tijd haalt Deutsche Bank een vrouw binnen de raad van bestuur. De Zwitserse Nadine Faruque moet symbool en de motor zijn van de cultuuromslag.

Zalando 

Voor het eerst krijgt Zalando een ondernemingsraad

Voor het eerst mogen medewerkers van een groot magazijn van webwinkel Zalando stemmen over een ondernemingsraad. De vakbonden zien het als een eerste stap in de ontwikkeling naar betere rechten voor werknemers.

Irak

Duitsland weifelt over ingrijpen in Irak

Aan de ene kant zou Duitsland wel wat willen doen ter bescherming van de bedreigde minderheden in Irak. Aan de andere kant wil de regering net als in 2003 niet aan de zijde van de VS Irak ‘binnenmarcheren’. Het weifelen in Berlijn levert ergernis op. Zelfs de pacifistische socialisten willen wapens leveren.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: