Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsers vrezen Rus niet, standaard voor windparken en Beieren bedolven onder augurken

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse exporteurs vrezen de directe gevolgen van de boycot door Rusland niet, minister Gabriel wil technologische standaardnormen stellen voor windparken op zee en Beieren wordt bedolven onder een massa augurken.

Sancties Rusland

Duitsers niet bang voor Russisch importverbod

Grote angst voor de directe gevolgen van het Russische importverbod van agrarische producten uit de EU is nog niet te bespeuren bij westerse exporteurs. Ze zouden het wel erg vinden als de markt op lange termijn verloren gaat. Ondernemers uit Zuid-Amerika beleven wel plezier van de boycot.

Wind op zee

Gabriel wil standaardnormen voor offshore windparken

De Duitse minister van Economische Zaken wil technologische standaardnormen voor heel Europa voor offshore windparken. Eerder pleitte de Nederlands-Duitse elektriciteitstransporteur Tennet al voor een dergelijke maatregel. Bovendien kunnen bedrijven op deze manier hun techniek makkelijker exporteren.

Augurken

Beieren bedolven onder augurken

Beierse boeren smijten massaal augurken weg omdat in het grootste augurkengebied van Europa het weer te goed was. De augurken groeiden te hard, boeren kunnen de oogst niet meer aan. Om de prijs niet te ver te laten zakken worden de zure bommen nu weggegooid.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: