Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Privileges voor e-auto’s, Siemens bouwt e-snelweg en bank jaagt klanten uit de kerk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse steden zien het wel zitten om elektro-auto's privileges te verlenen, Siemens mag een snelweg bouwen voor elektrische vrachtwagens en de luthers kerk beschuldigt banken er van dat ze hun klanten uit de kerk jagen.

Elektro-auto

Duitsland geeft elektro-auto privileges

Duitsland wil de aanschaf van elektro-auto’s stimuleren en schenkt ze daarom privileges. Elekro-auto’s krijgen verdere fiscale voordelen en mogen gratis parkeren. Maar het toestaan op de busbaan zien veel steden niet zitten.

Siemens

Siemens bouwt elektrische snelweg in VS

Om fijnstof en andere emissies te verminderen, wil de Verenigde Staten innovatieve snelwegen aanleggen. Het Duitse Siemens mag nu de techniek leveren voor een elektrische snelweg voor vrachtwagens.

Banken adviseren klanten kerk te verlaten

De hoogste financiële man binnen de lutherse kerk in Rijnland, Bernd Baucks beschuldigt banken er van hun klanten uit de kerkbanken te jagen. Volgens Baucks adviseren banken hun klanten om de in Duitsland belangrijke kerkbelasting te ontlopen door uit de kerk te treden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: