Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Topman Bilfinger weg, politieke koers Bundesbank en Merkel wil belasting niet verlagen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Topman Roland Koch van Bilfinger treedt af na wederom slechte cijfers, Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann vaart steeds duidelijker een politieke koers en Angela Merkel wil ondanks belofte voorlopig geen belasting verlagen.

Bilfinger

Topman bouwreus Bilfinger treedt af

Zijn overstap van de politiek naar het bedrijfsleven lijkt mislukt. Als topman van bouwconcern Bilfinger moest de voormalige minister-president van deelstaat Hessen Roland Koch het bedrijf ombouwen. Maar dat mislukte. Twee kapitale fouten brachten hem ten val.

Jens Weidmann

Bundesbank-voorzitter Weidmann vaart politieke koers

De roep om meer loon van Bundesbank-voorzitter Jens Weidmann zorgde bij velen voor irritatie. Maar het is weer een voorbeeld van zijn nieuwe stijl. Weidmann vaart steeds meer een politieke koers dan voorheen.

Belastingverlaging

Merkel wil geen belasting verlagen

De SPD en delen binnen de unie van CDU en CSU eisen een einde aan het ‘stiekem verhogen van de belastingen’. Maar bondskanselier Angela Merkel steekt er ondanks haar verkiezingsbelofte van belastingverlaging een stokje voor. Zij geeft voorrang aan het op orde brengen van het huishoudboekje in plaats van het afschaffen van de zogenoemde ‘koude progressie’.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: