Ga naar inhoud

Duitse documentaire: Die Holländer kommen

De Nederlanders komen! De ietwat onheilspellende titel dekt niet geheel de lading van deze Noord-Duitse documentaire. Met taarten, bloemen en aardappels maken de Hollanders zich juist populair in Noordoost-Duitsland. Ze zeggen 'jij' tegen vreemden en komen er nog mee weg ook. Nederlanders kunnen zich een grapje veroorloven.

Een boer en boerin die het Groningse land te klein was, een grimeur die nu taarten met spekjes bakt en een bloemenhandelaar die geliefd is bij zijn klanten. Drie Nederlanders die hun land hebben verlaten om in Mecklenburg een nieuw leven te beginnen. Maar daarbij blijven ze echte Hollanders; gevat, vindingrijk en staan ze bekend om hun losse ‘Rudi Carrell-charme’.

Meer video’s op Duitslandnieuws

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: