Ga naar inhoud

Essent: ‘Financieel topman Arjan Blok stapt zelf op’

Financieel topman Arjan Blok van energiebedrijf Essent stapt binnenkort zelf op. Na 11 jaar vindt hij het tijd voor iets anders. "Hij oriënteert zich op een baan buiten het bedrijf”, verklaarde een woordvoerster van Essent zondagmiddag. Wanneer Blok precies vertrekt, is nog niet bekend.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt meldde vrijdag op basis van anonieme bronnen dat het moederbedrijf van Essent, het Duitse RWE, Blok de laan zou uitsturen wegens de ‘kritieke ontwikkelingen’ bij Essent. Essent zag zijn omzet in Nederland en België in het eerste kwartaal met 30 procent dalen tot 1,7 miljard euro. De winst daalde met 60 procent tot 70 miljoen euro.

Maar de woordvoerster sprak dit zondag met klem tegen. Volgens haar heeft het vertrek van Blok niets te maken met de financiële ontwikkelingen bij Essent. Het voormalig hoofd controlling van de RWE-groep, de Duitser Martin Muhr, volgt Blok op.

RWE nam het toen grootste Nederlandse nutsbedrijf in 2009 over voor ongeveer 9 miljard euro.

Duitslandnieuws over Peter Terium

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: