Ga naar inhoud

Krantenkiosk: gebrek aan stagiaires, Bundesbank eist 3% hoger loon en tekort Kita-plekken remt economie

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het Duitse bedrijfsleven krijgt de leer-werkplekken maar niet ingevuld, alleen al in Noordrijn-Westfalen zijn 30.000 Azubis nodig. De nationale bank wil hogere lonen en het gebrek aan kinderopvang remt de Duitse economie.

Leerplekken

Alleen al in NRW 30.000 stageplekken leeg

De Duitse industrie is dringend op zoek naar studenten die leer-werkplekken willen opvullen. Volgens de Duitse kamer van koophandel beginnen jongeren veel te laat aan hun studie. Alleen al in Noordrijn-Westfalen worden 30.000 ‘Azubis’ gezocht.

Lonen

Bundesbank eist 3% loonstijging

Een einde aan de magere jaren? Het moet afgelopen zijn met de lage lonen die Duitsland de afgelopen jaren er weer bovenop deden krabbelen. Voorzitter van de nationale bank Jens Weidmann eist een algemene loonsverhoging van 3%. Hij krijgt direct de wind van voren van werkgevers.

Kita

Tekort Kita’s remt Duitse economie

Duitse ondernemers schieten hun werknemers steeds meer te hulp als het gaat om kinderopvang. Dat doen ze omdat volgens hen de staat onvoldoende Kita-plekken aanbiedt. Het zou een rem op de economie zetten.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: