Ga naar inhoud

Krantenkiosk: China vindt Duitse auto’s te duur, meer banen voor vrouwen en profijt van Europa

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: China is voor de Duitse auto-industrie van groot belang, maar daar vinden ze de auto's te duur, Duitse vrouwen hebben de afgelopen jaren steeds vaker een baan gekregen en vooral Duitsland profiteert van de interne Europese markt.

China

Chinezen vinden Duitse auto’s te duur

China is de grootste groeimarkt voor de Duitse auto-industrie. Maar nu komt een aantal bedrijven in het vizier van de Chinese toezichthouders omdat de Duitse auto’s te duur zouden zijn. Audi laat de prijs nu zakken, BMW en Daimler kunnen snel volgen. De Duitse auto-industrie is ook van belang voor de Nederlandse maakindustrie, omdat belangrijke onderdelen van de Duitse auto’s in Nederland worden geproduceerd.

Emancipatie

Duitse vrouwen steeds vaker aan de bak

Vrouwen zijn de afgelopen 10 jaar de grootste winnaars op de Duitse arbeidsmarkt. Het aantal vrouwen met een baan groeide het afgelopen decennium dubbel zo hard in vergelijking met mannen. Vooral bij de ‘clichéberoepen’ voor vrouwen gaat het extra hard.

Europa

Duitsland profiteert flink van Europese markt

Een van de grote winnaars van de Europese interne markt is Duitsland, zo blijkt uit onderzoek. Dankzij Europa verdient elke Duitser jaarlijks 450 euro extra.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: