Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitsers vechten bankenunie aan, Audi en Porsche boos op VW en topmanager vlucht via dak

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitse professoren nemen de bankenunie op de korrel, Audi en Porsche boos op moederbedrijf Volkswagen om bezuinigingen en Voormalig topmanager van Bertelsmann en Arcandor ontvlucht journalisten 'als een kat over het dak'.

Bankenunie

Proces tegen bankenunie

De Berlijnse professor Markus C. Kerber probeert samen met vier anderen via een proces bij het grondwettelijk hof de bankenunie te verhinderen. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble is niet onder de indruk. Toch kan de zaak nog alle kanten op.

Volkswagen

Audi en Porsche tegen VW-bezuinigingen

VW-topman Winterkorn wil zijn concern tot bezuinigingen dwingen, maar stuit daarbij op weerstand bij de zeer winstgevende dochterbedrijven Porsche en Audi.

Thomas Middelhoff

Voormalig Duits topmanager vlucht over het dak

Hij hoorde tot de topmanagers van Duitsland. Nu vluchtte hij na een bezoek aan de rechtbank over het dak van de garage weg om journalisten op een dwaalspoor te brengen. Over die actie vertelt hij vol trots.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: