Ga naar inhoud

Beierse bierbrouwers zetten extra veel om dankzij WK voetbal

De bierbrouwers in Beieren zijn extra blij met het wereldkampioenschap van Duitsland. Door het succes in Brazilië en het mooie weer in eigen land werden vooral vanuit Zuid-Duitsland de bierfusten aangerukt. Zoveel dat ze op het punt staan de traditionele nummer één Noordrijn-Westfalen in te halen.

De Duitsers hadden weer meer zin in bier. Volgens onderzoek door het vakblad Inside-Getränke maakte de tap in juni overuren door de combinatie van voetbalsucces en mooi weer. Toch draaiden niet alle brouwerijen een hogere omzet. De precieze cijfers publiceert het Duitse bureau voor statistiek komende donderdag.

Dalers

Het vakblad publiceert elk halfjaar de ‘hitlijst’ van bekende biermerken en daar bleek een aantal brouwerijen in de min te schieten in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor.

  • Warsteiner (-8,4%)
  • Radeberger (-6,0%)
  • König (-6,0%)
  • Officiële WK-bier Hasseröder van Fifa-sponsor AB Inbev (-6,0%)

Inmiddels een traditie: Berlijners kijken samen het WK bij de Brandenburger Tor. Daar hoort bier bij, veel bier.

Op nummer één stond net als vorig jaar Oettinger, met een lichte groei. Het bedrijf is misschien niet de grootste brouwerij van Duitsland, maar het heeft wel het grootste biermerk in huis. Ook andere reuzen als Krombacher en Bitburger deden het iets beter.

Steigers

Maar de grootste winnaars komen uit deelstaat Beieren.

  • Paulaner (+ >10%)
  • Augustiner (+ >10%)

Daarmee lost Beieren Noordrijn-Westfalen af als bierdeelstaat van Duitsland. Volgens vakblad Inside-Getränke produceerden de Beierse brouwerijen de eerste 5 maanden van dit jaar 9,01 miljoen hectoliter (+4,0%). In Noordrijn-Westfalen werd er met 8,97 miljoen hectoliter 4,3% minder bier verkocht.

De verkoop van de totale hoeveelheid bier – inclusief de mixdrankjes – is in deze periode gestegen met 2,2% naar 38,2 hectoliter bier.

Duitslandnieuws over bier

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: