Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 4 Duitsers komen om het leven #MH017, einde van vergunning Mauerpark rommelmarkt, dikke mannen verdienen meer

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: dikke mannen en dunnen vrouwen krijgen hoger salaris, beroemde rommelmarkt in Berlijnse Mauerpark moet vrezen voor einde, wie schoot boven het conflictgebied toestel MH17/ KL4103 neer?

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Einde van vergunning

Beroemde rommelmarkt in Berlijnse Mauerpark moet vrezen voor einde

Het bekende Mauerpark dat in de weekenden tienduizenden –vooral international- bezoekers trekt, staat voor een grote verandering. De huidige vergunninghouder van de rommelmarkt heeft te horen gekregen dat hij niet door mag gaan. Er volgt een nieuwe aanbesteding. De waarde van de grond in het park is de laatste 15 jaren explosief gestegen. Eigenaar is een projectontwikkelaar uit Frankfurt.

 

Loopbaan versus gewicht

Dikke mannen en dunnen vrouwen verdienen meer

Opvallende resultaten uit een Duits onderzoek naar de relatie tussen het gewicht en de carrière. Waar een hoger loon voor dunne vrouwen (Westers schoonheidsideaal) nog wel te verwachten is, krijgen juist vooral dikke mannen meer uitbetaald.

 

4 Duitsers komen om het leven

Wie schoot boven het conflictgebied toestel MH17/ KL4103 neer?

De aanslag op het vliegtuig met zeker 154 Nederlanders is ook in Duitsland voorpagina nieuws. Behalve de zoektocht naar de daders wordt volop aandacht besteed aan de Duitse politieke implicaties in het Oekraïne-conflict.

Follow @dld_nieuws

Lees de meest recente Duitslandnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: