Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Mercedes in Rusland verbannen, Merkel belt weer met Obama, hoe het écht zit met de PKW-maut

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Medvedev wil geen buitenlandse auto’s voor zijn diplomaten, contact tussen Amerika en Duitsland weer op gang en wat de volgende stappen zijn na de introductie van het Duitse tolvignet.

 Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

 

Mercedes in Rusland verbannen 

Medvedev wil geen buitenlandse auto’s voor zijn diplomaten

Het gaat om niet zoveel limousines, maar vooral het symbolisch belang kan moeilijk worden onderschat. Omdat Mercedes zijn auto’s niet in Rusland laat bouwen, verbiedt Medvedev zijn diplomaten erin te rijden. BMW en Volkswagen hebben Russische fabrieken en hoeven geen schade te vrezen.

Andere autonieuws uit de ochtendkranten. Volkswagen CEO Martin Winterkorn wil radicaal in de kosten snijden.

 

Merkel belt weer met Obama 

Contact tussen Amerika en Duitsland weer op gang

Merkel keek voetbal en had helemaal geen zin in Obama na de zoveelste onthulling dat Amerika op Duitse bodem spioneert. Door medewerkers van de Duitse inlichtingendienst te betalen notabene. Toch is er gisteren weer een voorzichtig begin gemaakt.

 Hoe het écht zit met de PKW-maut

 Wat de volgende stappen zijn na de introductie van het vignet

Een uitgebreide analyse over de stappen die na de PKW-maut worden ingezet. Namelijk het betalen voor gebruik. Daarom zou eurocommissaris Kallas best eens in kunnen stemmen met deze eerste stap. Grote winst voor verkeersminister Dobrindt. Hij was gisteren nog in Den Haag om met minister Schultz van Verkeer te spreken.

Follow @dld_nieuws

Lees de meest recente Duitslandnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: