Ga naar inhoud

Krantenkiosk: 7x profiteren van WK-titel, meest stoffige familiebedrijf, 20 van de 83 Karstadt-filialen in etalage

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Voor Bild duiden 7 experts de economische gevolgen na de WK-winst in Brazilië. De familie Walbusch verkoopt overhemden bij de vleet. Karstadt maakt zich op voor het afstoten van 20 van de 83 filialen.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Brengt het WK nog meer schung?

7 redenen waarom Duitsland economisch profiteert van WK-titel

De huldiging vanochtend bij de Brandenburger Tor vindt rond 11 uur plaats. Maar ook na vandaag zal Duitsland blijven genieten van de WK-titel. Bild spreekt met 7 deskundigen die de mogelijke economische gevolgen doornemen.

20 van 83 filialen onrendabel

 Waarom Karstadt er volgend jaar totaal anders uitziet

Steeds meer details lekken uit over het ooit zo glorieuze warenhuisconcept van Karstadt. Meer dan 20 filialen zouden onrendabel zijn, meldt SpiegelOnline. Vakbonden zien de bui al hangen en eisen dat de nieuwe eigenaar Benko zijn plannen op tafel legt. Karstadt heeft sinds 2010 honderden miljoenen euro’s verlies geleden.

Hemden van Walbusch

 Succesfactoren van een Duits familiebedrijf dat a-modieus opereert

Ze produceren overhemden die juist niet strak gesneden zijn. Het moet vooral niet te modieus. Twee-voor-de-prijs-van-één. Dat is de strategie voor de 60+ klant. Het maakt van de no-nonsense familie Walbusch één van de succesvolste ondernemingen in Duitsland.

Follow @dld_nieuws

Lees de meest recente Duitslandnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: