
Duitsland heeft, op Denemarken na, de minste Twittergebruikers. De grote waarde die gehecht wordt aan de privésfeer en de angst om meningen openbaar te verspreiden weerhoudt Duitsers er veelal van om met Twitter te starten. Ook de doorgaans lange zinnen die de Duitse geschreven taal met zich meebrengt en de sceptische houding tegenover technologie in het algemeen, maken sociale medium niet populair.
Toch zou Twitter Duitsers veel op kunnen leveren, zo stelt Die Welt, en komt daarom met 5 redenen waarom het druk tweetende vogeltje ook in Duitsland ter harte genomen moet worden.
1. Voetbal veel leuker als je Twittert
Het volgen van trending topics, en dan met name over voetbal, maakt een gebeurtenis of event een stuk interessanter. Samen kritiek leveren of grappige foto’s delen voor, tijdens en na een wedstrijd zou voetbal een extra dimensie geven.
2. Altijd wel iemand geïnteresseerd
Of het nu over sport, politiek of economie gaat, er is altijd wel iemand die hetgeen je schrijft kan interesseren. En bovendien is er altijd wel iemand die jou boeit.
3. Netwerken in specifiek interessegebied
Nergens op het internet kan je je netwerk zo thematisch bepalen als op Twitter. Je kan er op zoek gaan naar mensen die precies dezelfde interesses delen en breidt via hen je netwerk verder uit.
4. Ook als je niets zeggen wil of te zeggen hebt
Mocht je de wereld nou niets te melden hebt dan kan je in ieder geval nog mensen volgen waarvan jij denkt dat ze wel iets te zeggen hebben.
5. Klachten of vragen snel beantwoord
Ook puur functioneel is Twitter handig. Met klachten over of vragen aan personen of bedrijven is Twitter de beste manier om snel reactie te krijgen. Waar je soms dagen of weken kan wachten op een e-mailtje, is een antwoord via Twitter vaak snel verkregen. Niet gek ook, aangezien de hele wereld mee kan lezen.
- Sigmar Gabriel wil schaliegas toestaan terwijl het volk WK voetbal kijkt »
- Hoe de Duitse fabrikanten Adidas en Puma met Nike vechten om de voetbalmiljarden »
- Voetbalgekte slaat toe onder economen »