Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse ziekenhuizen opereren meest, kritiek op PKW-maut plannen, priester 150 kilo lichter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitse ziekenhuis opereren vaakst in Europa. Duitse priester viel 150 kilo af en liep de Ironman Triathlon. De reacties op de PKW-maut plannen en berekeningen wat je betaalt per autotype naar gebruik.

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

 

Ziekenhuizen in Duitsland opereren vaakst

Onderzoek moet strijd tussen zorgverzekeraars en ziekenhuis beslissen

Jarenlang voeren beide partijen een strijd over de vraag of onnodig veel geopereerd wordt. Volgens de ziekenhuizen heeft dit te maken met de vergrijzing, terwijl de zorgverzekeraars menen dat financiële prikkels de operatietafel onnodig vaak bezet houden. Een onafhankelijk onderzoek dat donderdag gepresenteerd wordt, is nu uitgelekt. Met alle statistieken over de operatiedrift van ziekenhuis in heel Duitsland.

PKW-maut

Kritiek op invoering: “bureaucratische nachtmerrie”

Volgens Dobrindt verloopt de invoering van de PKW-maut geruisloos. Alle vignetten worden bij de Duitsers thuisbezorgd. Ook de verrekening van de infrastructuurbelasting met de autobelasting verlopen geheel automatisch. De SPD noemt het een bureaucratische nachtmerrie, maar toetst de plannen eerst aan het coalitieverdrag alvorens finale conclusies te trekken. Volgens auto-expert professor Ferdinand Dudenhöffer begeeft de Duitse regering zich EU-rechtelijk ‘op zeer glad ijs.’

150 kilo lichter

Duitse priester loopt de Ironman na afvalrace

Hij woog ooit 230 kilo en heeft zojuist de Ironman afgelegd. De Duitse priester Thomas Stephan geniet van zijn prestatie. De 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer rennen zijn in minder dan 15 uur afgelegd. Voor het afvallen heeft hij een simpele verklaring: “Pas eten als je honger hebt.” Stephan mag overigens een natuurtalent worden genoemd. Met trainen begon hij slechts drie jaar geleden.

Follow @dld_nieuws

Lees de meest recente Duitslandnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: